Professionella skåp

 

LOS

Förkortningen LOS, stod från början för logementskåp, men det behöver faktiskt inte bara vara försvaret som vill ha ordning på sin utrustning och sina prylar. Sonessons specialskåp LOS tillfredsställer många andra yrkesgrupper. Det kan egentligen vara alla som ställer högakrav på ordning, säkerhet och slitstyrka. Skåpet är två skåp i ett. Det har hatthylla med klädstång och ankarkrokar, flera flyttbara hyllplan och pryllådor på skåpsdörren. Där finns även en mindre spegel. Skåpet kankompletteras med ovanskåp för mer förvaringsutrymme. En finess är ventilationsslitsarna över och under dörren, som via självdrag ventilerar bort fukt från skåpen. Klädskåpen har helsvetsade ståldörrar med stål eller laminatfronter för hög säkerhet och slitstyrka. Samtliga dörrar kan förses med klinka för hänglås alternativt cylinderlås. Höger- ochvänsterskåp kan låsas var för sig alternativt låsas med dubbellåsning. Sonessons specialskåp LOS håller ordning på prylarna, men framför allt håller det obehöriga borta ifrån dem.

 

PRO

Personal inom en rad yrken som polis, tull, brandkår och räddningstjänst behöver gott om plats i sina skåp för förvaring av kläder och specialutrustning. Plats som självklart ska vara anpassad för hjälmar, kängor, ficklampor och tunga västar. Sonessons specialskåp PRO har allt dessa yrkesgrupper kräver av skåp för professionella. Tillsammans med användarna har vi tagit fram en standard, som blivit mycket uppskattad för sitt generösa utrymme och sina smarta lösningar. Sonessons specialskåp PRO tillmötesgår de behov som användarna har och det fungerar i den dagliga verksamheten. Nio olika skåp har vi satt samman till åtta olika kombinationer. Du kan välja mellan flera olika underreden: sockel, ben, bänkstativ eller utdragbar låda med sits. Skåpen med plana tak kan förses med ovanskåp för ytterligare utrymme. Dessutom kan du välja mellan två typer av låsanordningar, ASSA cylinderlås eller klinka för hänglås.

 

MILO

Mer än någon annan yrkesgrupp ställer Försvarsmakten höga krav på säkerhet i kombination med funktion och design. Omklädningsrummens inredning ska främja ordning och förvara uniformer och annan utrustning på bästa sätt. Sonessons specialskåp MILO har ett antal helt unika lösningar. Ett exempel är den fläkt som finns inne i skåpet MILO Air. En timerstyrd fläkt som ser till att pilotens utrustning fungerar optimalt. Det klädskåpet har även ett tilluftsintag med dammfilter. Försvarsmaktens standard gäller – Sonesson specialskåp MILO är framtagen i samråd med Försvarets Materielverk (FMV) och klarar alla de krav de ställer på sina leverantörer. Sonesson MILO är därmed ett garanterat bra val för yrkesgrupper som kräver både säker och funktionell förvaring av plagg och utrustning.